LISTEN LIVE
O Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» σε μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό θέατρο του Λυκαβηττού την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης & οι «Ευγενείς Αλήτες»

Καλεσμένοι : Πάνος Μουζουράκης & Νεφέλη Φασούλη

Συμμετέχει η El Sistema Greece Youth Choir


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώνει τις δυνάμεις του με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα για μια μοναδική συναυλία με καλό σκοπό. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο του Λυκαβηττού, για να συνεχίσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα να πηγαίνουν σε κάθε γωνιά του κόσμου και να ανταποκρίνονται σε κάθε μεγάλη κρίση.

Σε μια βραδιά γεμάτη από τα εμβληματικά τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου αλλά και απροσδόκητες διασκευές, το κοινό θα ζήσει μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες λαϊκές φωνές, ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου στις ζωντανές εμφανίσεις του και η δυναμική του μπάντα οι «Ευγενείς Αλήτες».

Καλεσμένοι στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, ο Πάνος Μουζουράκης, ένας από τους σπουδαιότερους και πιο πολυδιάστατους καλλιτέχνες και performer της γενιάς του με απαράμιλλο ταλέντο, πηγαίο αυθορμητισμό, ιδιαίτερη φωνή και μοναδική σκηνική παρουσία και η Νεφέλη Φασούλη με το μοναδικό ερμηνευτικό της χάρισμα και το ολόδικο της μουσικό σύμπαν - λίγο funk και λίγο λαϊκό, λίγο τζαζ και λίγο νέο-παραδοσιακό - γεμάτο πάντα από αναπάντεχους μουσικούς συνδυασμούς.

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο της βραδιάς, η παρουσία επί σκηνής της El Sistema Greece Youth Choir, ενός διαπολιτισμικού φωνητικού συνόλου που συμμετέχουν νέοι ηλικίας 8 έως 26 ετών.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με την αδιάκοπη προσφορά τους βρίσκονται στο επίκεντρο μεγάλων κρίσεων, διοργανώνουν τη συναυλία αυτή με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση των δράσεών τους. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για το έργο της οργάνωσης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική βοήθεια σε περιοχές με κρίσεις, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων. Η οργάνωση δραστηριοποιείται σε πάνω από 75 χώρες, προσφέροντας βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκε το 1990 και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν υποστηρίξει το έργο τους.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανέφερε «Στα τραγούδια μου έχω προσπαθήσει να μιλήσω όσο μπορούσα για το ταξίδι της αυτογνωσίας και της επιστροφής στην πατρίδα της ψυχής. Το ταξίδι όμως των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο είναι κάτι πολύ πιο χειροπιαστό και πιο επικίνδυνο: είναι μια διαρκής περιπέτεια  προσφοράς και θυσίας. Και αυτό με γεμίζει δέος και θαυμασμό. Ελάτε λοιπόν να στηρίξουμε την ευγενή και γενναία προσπάθεια τους μέσα από αυτή την μεγάλη συναυλία στον αγαπημένο μου Λυκαβηττό!»

Το El Sistema Greece είναι ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης το οποίο παρέχει δωρεάν μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε παιδιά και νέους. Στόχος του είναι η δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Η El Sistema Greece Youth Choir είναι ένα διαπολιτισμικό δυναμικά εξελισσόμενο φωνητικό μουσικό σύνολο, ανοιχτό σε νέους ηλικίας 8 έως 26 ετών με μουσικές γνώσεις. Τα μουσικά σύνολα του El Sistema Greece προσφέρουν μια ιδιαίτερη διαδικασία ομαδικής μάθησης μουσικής, βασισμένη στις αρχές και τις πρωτοποριακές πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας. Την El Sistema Greece Youth Choir προετοιμάζει και διευθύνει η Βάγια Παπαγιαννοπούλου.

Οι πόρτες του θεάτρου θα ανοίξουν στις 20:00 και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα online και στην είσοδο του θεάτρου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων, επισκεφθείτε το www.more.com και το www.msf.gr .

 

Πρόσβαση
*Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus το οποίο θα πραγματοποιεί αναβάσεις στο Θέατρο από τις 19.00 έως τις 21.30 ξεκινώντας από την οδό Σαρανταπήχου.

Μετά το πέρας της συναυλίας, τo shuttle bus θα εξυπηρετεί την κατάβαση του κοινού από το θέατρο.

Προτεραιότητα θα έχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, έγκυοι.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

ΜΑΖΙ ΤΟΥ : Η ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ & Ο ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ: ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ &  ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η El Sistema Greece Youth Choir

Nίκος Πορτοκάλογλου: φωνή, κιθάρα
Βίκυ Καρατζόγλου: φωνή
Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Σοφοκλής Γκέκας: τύμπανα
Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάιντα, φωνή
Αλέξανδρος Ζουγανέλης: σαξόφωνο, φλάουτο
Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία
Αγαπητός Καταξάκης: ηχοληψία stage 
Μελίνα Ζερβάκη: φωτισμοί 

 

INFO

ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 20.00 ΕΝΑΡΞΗ 21.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 17€ ΕΙΣΟΔΟΣ 20€

more.com by viva

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα
Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Θέατρο Άλσος

Πάνος Μουζουράκης «Μεγαλώνω» Live

ΜΟΥΣΙΚΗ
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβ...

Rockwave Nights …Στην Κορυφή! PLACE...

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέννυ Μπαλτατζή - Σταύρος Σαλαμπασό...

ΜΟΥΣΙΚΗ
ROCKWAVE NIGHTS

IMANY | 16.07.24 | Δημοτικό Θέατρο ...

ΜΟΥΣΙΚΗ