LISTEN LIVE
ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ | Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

 

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 παρουσιάζει έργο «Ο επισκέπτης», του Ερίκ Εμμάνουελ Σμιτ, σε μία βραδιά για τους ακροατές του, στην πρεμιέρα των παραστάσεων. Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 18.30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). 

22 Μαρτίου του 1938 στη Βιέννη. Οι Ναζί έχουν εισβάλει στην Αυστρία και καταδιώκουν τους Εβραίους. Η κόρη του Φρόιντ, η Άννα, οδηγείται για ανάκριση στη Γκεστάπο. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ εξακολουθεί να πιστεύει στο μέλλον και αρνείται να φύγει. Παραμένει μόνος και απελπισμένος, όταν, ξαφνικά, ένας άγνωστος μπαίνει από το παράθυρο....

Είναι ο "Επισκέπτης" του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ που ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, με τους Μάνο Βακούση, Μαρία Παπαλάμπρου, Φώτη Θωμαΐδη και Δημήτρη Παπαδάτο. 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ως προς τη θεματική, τη γραφή και το ύφος, έργο. Μυθοπλασία με αληθινά γεγονότα από τη ζωή του πατέρα της ψυχανάλυσης μπλέκονται στον "Επισκέπτη" δίνοντας τη δυνατότητα στον συγγραφέα του να ασχοληθεί με τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τα μεγάλα ιδεολογικά και μεταφυσικά ερωτήματα της ύπαρξης.

Ένα χρόνο μετά τις πολύ επιτυχημένες "Αινιγματικές παραλλαγές", ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιστρέφει στη θεατρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με ένα ακόμη έργο του Ερίκ Εμμάνουελ Σμιτ, τον "Επισκέπτη". Έργο έντονο σε συναισθήματα και αντιπαραθέσεις, ιδέες και αναζητήσεις.


 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο "Επισκέπτης"
του Eric-Emmanuel Schmitt

Μετάφραση: Σωτήρης Τσαφούλιας - Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Πολυτίμη Μαχαίρα
Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σωτήρης Τσαφούλιας - Έλενα Πετροπούλου


 

Ηθοποιοί:

Μάνος Βακούσης

Μαρία Παπαλάμπρου

Φώτης Θωμαΐδης

Δημήτρης Παπαδάτος


 

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

«Βίρα τις άγκυρες» των Θανάση Παπαθ...

ΘΕΑΤΡΟ

Η Σταχτοπούτα επιστρέφει στο Christ...

ΘΕΑΤΡΟ

Moving Shadows – Χορός στη Σκιά “Ou...

ΘΕΑΤΡΟ
Παραστάσεις έως τις 28 Απριλίου!

ΠΛΑΤΟΝΟΦ | ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΘΕΑΤΡΟ